20 marca 2023
Szczecin Jazz dla Kobiet

Za nami wyjątkowa edycja koncertu zatytułowanego Szczecin Jazz dla Kobiet, który odbył się 8 marca. To niecodzienne wydarzenie połączyło w sobie muzykę jazzową, profilaktykę nowotworową oraz wsparcie finansowe Regionalnej Fundacji Walki z Rakiem, która działa przy Zachodniopomorskim Centrum Onkologii w Szczecinie.

Organizatorami koncertu była Szczecińska Agencja Artystyczna oraz Szczecin Jazz, a gwiazdami wieczoru: Miguel Ramírez La Local Jazz Band, Sylwester Ostrowski Music i niepowtarzalna Dorrey Lin Lyles. Koncert poprowadzili Anna Giniewska oraz prof. Jerzy Sieńko, dzięki któremu z muzycznej sceny udało się przekazać publiczności sporo wiedzy na temat profilaktyki nowotworowej oraz badań przesiewowych wykonywanych w Zachodniopomorskim Centrum Onkologii.

Z serca dziękujemy organizatorom za inicjatywę i wsparcie naszej Fundacji. Dzięki takim wydarzeniom mamy szansę szeroko mówić o tym, jak ważny jest dla naszego zdrowia styl życia, jak możemy zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór i co zrobić, by nie przegapić żadnych niepokojących objawów. Bo przecież im wcześniej wykryty rak, tym większa szansa na jego wyleczenie.